Hoeveel kunt u besparen met de WBSO subsidie?

Bereken direct uw WBSO voordeel. Maak een inschatting hoeveel Speur- en Ontwikkelingsuren (S&O-uren)ย  het innovatieproject in beslag neemt en vul dit in. Heeft u hulp nodig om te bepalen hoeveel S&O- uren een project in beslag neemt en welke uren in aanmerking komen voor de WBSO bel ons op 040-2571498.

Image Map

Bezig met innovatieve softwareontwikkelingsprojecten?

Bereken uw fiscale WBSO-voordeel

2023
2024

Second opinion

Zijn er duidelijk knelpunten gedefinieerd in uw WBSO aanvraag?

Technische inhoudelijke kennis van programmatuur is van groot belang als het gaat om WBSO aanvragen van softwareontwikkelingsprojecten. Onze technische specialisten hebben zelf geprogrammeerd in het verleden en slaan de brug tussen uw project en een WBSO aanvraag. Zij komen tot de kern van uw ontwikkelwerkzaamheden. Tijdens een vrijblijvende second opinion inventariseren wij graag of u optimaal rendement uit uw WBSO projecten haalt.

Controle

Wat kunt u verwachten en waar wordt tijdens de controle op gelet?

Steekproefsgewijs voert de RVO controles uit op de verplichte WBSO administratie. In de praktijk komen er twee type controles voor, waarbij de nadruk op verschillende onderdelen wordt gelegd. In de meeste gevallen is dit een bedrijfsbezoek door de RVO. Dit neemt een dagdeel van uw tijd in beslag en na een paar weken ontvangt u het controle-rapport. Lees hier meer over controles of bel Venderion om u hierop voor te bereiden.

Referenties

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

Onze klanten zijn zeer verschillend, maar hebben een gemene deler: het zijn software ontwikkelende organisaties. Venderion ondersteunt haar klanten van A tot Z in het WBSO proces. Benieuwd naar de ervaring van andere ondernemers? Kijk dan snel verder!

* De WBSO rekentool is bedoeld om een indicatie te geven. Er wordt gebruik gebruikt van de actuele parameters. M.b.t. “Kosten en Uitgaven” wordt gerekend met het forfait. Heeft u te maken met kosten en/of uitgaven, laat u adviseren welk regime de meeste voordelen heeft. Op basis van forfait of de werkelijke kosten en uitgaven.

Arthur Franse

Stuur Arthur een emailย of bel 040-2571498

Vergroot uw fiscaal voordeel met de MIT subsidie en Innovatiebox

Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuwe oplossing, dienst of productieproces en werkt u hiervoor samen met een andere MKB-ondernemer? De MIT subsidie (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) stimuleert de samenwerkingen tussen innovatieve ondernemers. De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten, waarbij een minimum geldt van โ‚ฌ 50.000 en maximaal โ‚ฌ 350.000 per innovatieproject.

De innovatiebox is een vervolgstap op de WBSO. Bespaart u kosten en/of vergroot u uw winst door de investering die u als ondernemer hebt gedaan in innovatie dan kunt u in samenspraak met de Belastingdienst afspraken maken m.b.t. de Innovatiebox. Dit betekent dat “innnovatie winsten” belast worden tegen een lager VPB tarief. In 2021 zal dit tarief 9% bedragen.

Vrijblijvend advies

Wilt u weten of uw softwareproject in aanmerking komt? En wat een WBSO-aanvraag u kan opleveren? Onze WBSO-specialisten staan u graag te woord. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.