WBSO voordeel voor softwareontwikkelende organisaties

De WBSO- (afkorting van Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) subsidieregeling is door de overheid in het leven geroepen om onderzoek en technische innovaties in het bedrijfsleven te stimuleren. Het is een fiscale regeling waarbij u maandelijks minder loonheffing afdraagt.

Steekt u tijd in het (door-)ontwikkelen van software oplossingen? Gaat u hierbij technische uitdagingen niet uit de weg? Dan is de kans groot dat u als ondernemer in aanmerking komt voor de WBSO subsidie.

Wanneer en hoe vaak kan WBSO aangevraagd worden?

U kunt op ieder moment in het jaar instappen. De WBSO subsidie kan maximaal vier keer per jaar aangevraagd worden. Per keer mag voor minimaal drie en maximaal twaalf aaneengesloten maanden WBSO aangevraagd worden. WBSO subsidie kan niet met terugwerkende kracht aangevraagd worden. Neem contact met Venderion op en we bespreken met u de mogelijkheden.

  Komen mijn projecten in aanmerking voor de WBSO?

  De projecten van onze klanten waarvoor wij WBSO aanvragen, lopen zeer uiteen. Van embedded softwareprojecten tot de ontwikkeling van softwareproducten, zoals mobile apps, applicaties en softwarecomponenten. Het is van belang dat er binnen uw totaalproject wordt gekeken naar de onderdelen die vernieuwend voor uw organisatie zijn. Onderdelen van projecten op het gebied van blockchain, AI, IOT, machine learning, virtual of augmented reality, performance, security, etc., kunnen in aanmerking komen voor een WBSO aanvraag. Lees meer in onze whitepaper “Welke software-projecten komen in aanmerking?

  Laat uw contactgegevens achter en wij inventariseren graag met u of er kansen voor de subsidie liggen.

  Wat kunt u van Venderion verwachten?

  Venderion neemt het complete WBSO aanvraagtraject uit handen. Onze specialisten, die zelf geprogrammeerd hebben, schrijven de volledige WBSO aanvraag op basis van een technisch interview bij u op kantoor. Door onze uitgebreide programmeerkennis en jarenlange ervaring met WBSO aanvraagtrajecten, kunnen wij de juiste vertaalslag naar de WBSO maken. Met als resultaat dat we optimaal rendement uit uw ontwikkelwerkzaamheden halen en de slagingskans van uw aanvraag verhogen. Daarnaast bewaken we deadlines, bieden we administratieve ondersteuning en begeleiden we eventuele controles of bezwaarprocedures. Kortom, wij ontzorgen u als ondernemer en zien er strikt op toe dat u geen kansen of deadlines mist.

  WBSO subsidie aanvragen op basis van No Cure No Pay 

  Wij werken op basis van No Cure No Pay. Daarnaast is het onze ervaring dat een samenwerking het best tot zijn recht komt wanneer de belangen volledig parallel lopen. Wij berekenen dan ook geen honorarium over een toegekende WBSO aanvraag, maar over het daadwerkelijk genoten WBSO voordeel. Lees meer over Venderion en de USP’s.