Fiscale voordeel van de WBSO subsidie voor ondernemend Nederland

 

De WBSO subsidie is een subsidie in de vorm van een tegemoetkoming in de loonkosten. Indien uw WBSO aanvraag positief wordt beschikt, mag u een fiscaal voordeel toepassen. Dit fiscale voordeel houdt in dat u maandelijks minder loonheffing aan de Belastingdienst hoeft te betalen. Uw totale loonkosten worden dus een stuk lager.

Uw voordeel wordt als volgt berekend:

Wordt u door de Belastingdienst gezien als zelfstandig ondernemer? Dan komt u, in plaats van een afdrachtsvermindering op de loonheffing, in aanmerking voor een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Voor starters* is deze aftrek nog groter.

* U kunt maximaal drie jaar als starter worden aangemerkt in de eerste vijf jaren dat u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

WBSO voordeel in 2020: circa € 12 euro per uur

In 2020 kunt u voor de eerste 1800 ontwikkeluren van uw WBSO project rekenen met een voordeel van ruim € 12,- per uur, wat u kan toepassen op uw totale loonkosten. Heeft u eerder WBSO aangevraagd of vraagt u voor één of meerdere projecten meer dan 1800 uren aan? Dan berekenen we graag uw exacte voordeel. Neem contact met ons op.

Vraag ook naar de mogelijkheden van de MIT subsidie en innovatiebox.