Innovatieregeling R&D projecten

WBSO - voordeelpercentages en schijven

De WBSO is een fiscale regeling in de vorm van een tegemoetkoming in de loonkosten. Indien uw WBSO aanvraag positief wordt beschikt, mag u een fiscaal voordeel toepassen. Dit fiscale voordeel houdt in dat u maandelijks minder loonheffing aan de Belastingdienst hoeft te betalen. Uw totale loonkosten worden dus een stuk lager.

Uw voordeel wordt als volgt berekend:

Wordt u door de Belastingdienst gezien als zelfstandig ondernemer? Dan komt u, in plaats van een afdrachtsvermindering op de loonheffing, in aanmerking voor een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Voor starters* is deze aftrek nog groter.

* U kunt maximaal drie jaar als starter worden aangemerkt in de eerste vijf jaren dat u ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

WBSO 2021

Het belastingplan 2021 is op Prinsjesdag gepresenteerd en het intensiveren van de WBSO is hier een onderdeel van. Voor zowel starters als niet-starters kunnen rekening houden met een verhoging van het voordeelpercentage van 25%.

Lotte Joosten

Stuur Lotte een email of bel 040-2571498

WBSO urenadministratie

Venderion draagt zorg voor het op de juiste manier inrichten van de WBSO administratie. Tijdens de eerste sessie bij u op kantoor inventariseren we wat er moet gebeuren om tot een juiste urenadministratie te komen. Gedurende de samenwerking houden we hierover contact.

Rekentool WBSO 2020

Een succesvolle aanvraag betekent dat u korting op uw (maandelijkse) te betalen loonheffing mag toepassen. Maar hoeveel kan de WBSO subsidie voor u opleveren?

In 2020 kunt u voor de eerste 1800 ontwikkeluren van uw WBSO project rekenen met een voordeel van ruim € 12,- per uur, wat u kan toepassen op uw totale loonkosten. Heeft u eerder WBSO aangevraagd of vraagt u voor één of meerdere projecten meer dan 1800 uren aan? Dan berekenen we graag uw exacte voordeel. Neem contact met ons op en/of maak gebruik van onderstaande WBSO rekentool.

Image Map

Bezig met innovatieve softwareontwikkelingsprojecten?

Bereken uw fiscale WBSO-voordeel

Second opinion

Zijn er duidelijk knelpunten gedefinieerd in uw WBSO aanvraag?

Technische inhoudelijke kennis van programmatuur is van groot belang als het gaat om WBSO aanvragen van softwareontwikkelingsprojecten. Onze technische specialisten hebben zelf geprogrammeerd in het verleden en slaan de brug tussen uw project en een WBSO aanvraag. Zij komen tot de kern van uw ontwikkelwerkzaamheden. Tijdens een vrijblijvende second opinion inventariseren wij graag of u optimaal rendement uit uw WBSO projecten haalt.

Controle

Wat kunt u verwachten en waar wordt tijdens de controle op gelet?

Steekproefsgewijs voert de RVO controles uit op de verplichte WBSO administratie. In de praktijk komen er twee type controles voor, waarbij de nadruk op verschillende onderdelen wordt gelegd. In de meeste gevallen is dit een bedrijfsbezoek door de RVO. Dit neemt een dagdeel van uw tijd in beslag en na een paar weken ontvangt u het controle-rapport. Lees hier meer over controles of bel Venderion om u hierop voor te bereiden.

Referenties

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

Onze klanten zijn zeer verschillend, maar hebben een gemene deler: het zijn software ontwikkelende organisaties. Venderion ondersteunt haar klanten van A tot Z in het WBSO proces. Benieuwd naar de ervaring van andere ondernemers? Kijk dan snel verder!

* De WBSO rekentool is bedoeld om een indicatie te geven. Er wordt gebruik gebruikt van de actuele parameters. M.b.t. “Kosten en Uitgaven” wordt gerekend met het forfait. Heeft u te maken met kosten en/of uitgaven, laat u adviseren welk regime de meeste voordelen heeft. Op basis van forfait of de werkelijke kosten en uitgaven.

Vrijblijvend advies

Wilt u weten of uw softwareproject in aanmerking komt? En wat een WBSO-aanvraag u kan opleveren?

Onze WBSO-specialisten staan u graag te woord. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.