De Wet digitale overheid

Begin 2021 is de Wet digitale overheid in werking getreden. De Wet digitale overheid heeft als doel het waarborgen van het veilig en betrouwbaar kunnen inloggen voor Nederlandse burgers en bedrijven bij de (semi-)overheidsinstanties.

Hier zijn ook de nodige wijzigingen rondom het indienproces van een WBSO aanvraag bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland mee gemoeid. De RVO gebruikt per september 2021 het nieuwe WBSO aanvraagportaal ter vervanging van het eLoket. Om in dit nieuwe WBSO aanvraagportaal in te kunnen loggen is eHerkenning op niveau 3 vereist.

Maakt u gebruik van een tussenpersoon of intermediair zoals Venderion? Dan kunt u deze een ketenmachtiging verstrekken op eH3 niveau voor de dienst RVO diensten op niveau eH3. Met deze ketenmachtiging is een tussenpersoon of intermediair gemachtigd om namens uw organisatie zaken omtrent de WBSO subsidie te regelen bij de RVO.

eHerkenning (eH3) ketenmachtiging verstrekken aan Venderion

Om toegang te krijgen tot het WBSO aanvraagportaal van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is het dus noodzakelijk om over eHerkenning te beschikken en/of een ketenmachtiging te verstrekken aan uw intermediair.

Indien uw onderneming al beschikt over eHerkenning op niveau 3 (eH3) of eHerkenning niveau 3 aankoopt, kan een ketenmachtiging in de online omgeving van uw eigen eHerkenning-provider worden afgegeven. Er zijn zes door de overheid gecertificeerde, eHerkenning-providers. Echter, het is niet per se noodzakelijk een (volledig) eHerkennings-middel aan te kopen.

Bent u klant bij Venderion? Wij werken samen met de eHerkenning-provider Reconi. Wij kunnen u een link toesturen waarmee u gemakkelijk een ketenmachtiging aan Venderion kunt afgeven. Dit is een specifieke ketenmachtiging aan Venderion B.V. en géén volledig eH3-middel voor andere eHerkenning zaken. Wij zullen voor onze klanten altijd zorgen dat we tijdig zaken in gang zetten m.b.t. het in orde maken van de ketenmachtiging.

Wilt u meer informatie over ketenmachtiging voor WBSO subsidie? Neem dan contact met ons op.

Wij staan voor u klaar

Maak kennis met onze professionals. Bekijk ons team of bel 040-2571498. Wij komen graag met u in contact.

Mandy Adriaansen

Arthur Franse

Freek Wernas