Ontwikkeling en innovatie is de basis van ieder softwarebedrijf. Het programmeren van applicaties, apps, games en embedded software gaat altijd gepaard met uitdagingen. Security vraagstukken, complexe koppelingen, nieuwe functionaliteiten of bijvoorbeeld gebruik van nieuwe technologieën zoals artifical intelligence, machine learning, big data en robotics. WBSO stimuleert bedrijven deze uitdagingen aan te gaan.

 

WBSO aanvragen voor uw softwareprojecten?

WBSO voor software development

U houdt zich bezig met software development en werkt daarbij in programmeertalen zoals Python, C, Java, C#, PHP of .Net. Het gaat om ontwikkeling van nieuwe software of een upgrade of aanpassing van bestaande software. In opdracht van klanten, of voor eigen rekening omdat u kansen ziet in de markt.

Voor al deze situaties is het de moeite waard om te kijken of u voor WBSO in aanmerking komt. WBSO is een regeling vanuit de overheid om onderzoek en technische innovaties in het bedrijfsleven te stimuleren. Een fiscale regeling waarbij u maandelijks minder loonheffing afdraagt op het moment dat u succesvol WBSO aanvraagt.

Wat levert de WBSO op?

Image Map

Bezig met innovatieve softwareontwikkelingsprojecten?

Bereken uw fiscale WBSO-voordeel

2023
2024

Second opinion

Zijn er duidelijk knelpunten gedefinieerd in uw WBSO aanvraag?

Technische inhoudelijke kennis van programmatuur is van groot belang als het gaat om WBSO aanvragen van softwareontwikkelingsprojecten. Onze technische specialisten hebben zelf geprogrammeerd in het verleden en slaan de brug tussen uw project en een WBSO aanvraag. Zij komen tot de kern van uw ontwikkelwerkzaamheden. Tijdens een vrijblijvende second opinion inventariseren wij graag of u optimaal rendement uit uw WBSO projecten haalt.

Controle

Wat kunt u verwachten en waar wordt tijdens de controle op gelet?

Steekproefsgewijs voert de RVO controles uit op de verplichte WBSO administratie. In de praktijk komen er twee type controles voor, waarbij de nadruk op verschillende onderdelen wordt gelegd. In de meeste gevallen is dit een bedrijfsbezoek door de RVO. Dit neemt een dagdeel van uw tijd in beslag en na een paar weken ontvangt u het controle-rapport. Lees hier meer over controles of bel Venderion om u hierop voor te bereiden.

Referenties

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

Onze klanten zijn zeer verschillend, maar hebben een gemene deler: het zijn software ontwikkelende organisaties. Venderion ondersteunt haar klanten van A tot Z in het WBSO proces. Benieuwd naar de ervaring van andere ondernemers? Kijk dan snel verder!

Venderion: WBSO-partner voor IT-bedrijven

Venderion neemt het complete WBSO aanvraagtraject uit handen. Onze specialisten, die zelf geprogrammeerd hebben, schrijven de volledige WBSO aanvraag op basis van een technisch interview bij u op kantoor. Door onze uitgebreide programmeerkennis en jarenlange ervaring met WBSO aanvraagtrajecten, kunnen wij de juiste vertaalslag naar de WBSO maken. Met als resultaat dat we optimaal rendement uit uw ontwikkelwerkzaamheden halen en de slagingskans van uw aanvraag verhogen. Daarnaast bewaken we deadlines, bieden we administratieve ondersteuning en begeleiden we eventuele controles of bezwaarprocedures.

Kortom, wij ontzorgen u als ondernemer en zien er strikt op toe dat u geen kansen of deadlines mist.

 

WBSO subsidie aanvragen op basis van No Cure No Pay

Wij werken op basis van No Cure No Pay. Daarnaast is het onze ervaring dat een samenwerking het best tot zijn recht komt wanneer de belangen volledig parallel lopen. Wij berekenen dan ook geen honorarium over een toegekende WBSO aanvraag, maar over het daadwerkelijk genoten WBSO voordeel. Lees meer over Venderion en de USP’s.

    Vrijblijvend advies

    Onze technisch consultants staan u graag te woord. Stuur ons een bericht voor een persoonlijk adviesgesprek.

    Wij zullen eerste telefonisch contact opnemen voor vrijblijvend advies en het beantwoorden van eventuele vragen. Mocht dit aanleiding zijn om verder in te gaan op uw situatie, dan plannen we een afspraak.