Extra WBSO voordelen voor innovatieve start-ups

Innovatie is voor Nederland een belangrijk speerpunt. Om dit aan te jagen zet de Nederlandse overheid zich in om een gezond start-up ecosysteem neer te zetten. Verschillende regelingen, belastingvoordelen en subsidies worden hiervoor ingezet. Een onderdeel hiervan is de WBSO-regeling.

De Wet Bevordering Speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) is een fiscale regeling met als doel om innovatieve ontwikkelingen te ondersteunen. Ligt de ideeënfase achter de rug en investeer je als start-up in de modelfase waarbij er aan een prototype of een proof of concept wordt gewerkt? Dan biedt de WBSO-regeling een extra financiële stimulans voor start-ups.

Elk uur dat je in 2021 besteed aan innovatie betekent een lastenverlichting van 19 euro en 50 cent. Dit is 25% extra voordeel ten opzichte van niet-starters. Hierbij wordt wel uitgegaan van een situatie waarbij medewerkers/ een DGA op zijn/haar eigen loonlijst deze tijd spendeert. Daarnaast geldt het bedrag over de eerste 1800 uren van het project. Daarboven geldt een lager kortingsbedrag. Opereer je als zelfstandige, dan geldt een S&O aftrekpost waardoor je minder IB (Inkomstenbelasting) hoeft te betalen. Lees meer over de voordelen voor start-ups in de whitepaper WBSO voor start-ups.

Whitepaper: WBSO voor start-ups

Ben je een tech start-up en wil je gebruikmaken van de WBSO en andere subsidie-/ fiscale regelingen, download dan de whitepaper nu deze nog beschikbaar is. Het doel van deze 9 pagina tellende whitepaper is om start-ups een beeld te geven van wat de mogelijkheden zijn rondom de WBSO. De whitepaper bevat onder andere wat de voordelen zijn die WBSO voor start-ups met zich meebrengt. Ook wordt het financieel voordeel geschetst, alsmede extra ondersteuning in de vorm van aanvullende regelingen voor start-ups.

 

Van start-up naar scale-upReferentie Venderion WBSO Studyportals B.V.

Studyportals begon in 2009 als start-up met 3 oprichters. Wat begon als een website om internationale studenten te helpen met hun studiekeuze is StudyPortals nu uitgegroeid tot een online-studiekeuzeplatform met ongeveer 160 medewerkers. Al jaren maken zij gebruik van de WBSO subsidie regeling. De WBSO heeft een financiële bijdrage geleverd, maar de ambitie was groter. In 2017 investeerde KEEN Venture Partners 5 miljoen euro om het project ‘innovation roadmap’  te realiseren.

    WBSO aanvragen als tech start-up?

    Venderion ondersteunt tech start-ups met aanvragen voor de WBSO en MIT subsidie. Graag bekijken we vrijblijvend of projecten in aanmerking komen.
    Laat je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op! Natuurlijk kan je ons ook direct bellen: 040-2571498.