Deadline WBSO 2021

We zitten midden in de herfst en veel bedrijven zijn nog druk bezig met WBSO-projecten waarvoor de aanvraag t/m december loopt. De deadline om vanaf januari 2021 weer aanspraak te kunnen maken op de WBSO-regeling ligt op de laatste dag van de herfst, namelijk 20 december 2020.

Heeft u softwareprojecten op de planning staan voor 2021 en benieuwd of u het optimale uit uw programmeeractiviteiten haalt kijkend naar de WBSO-regeling? Al onze specialisten hebben een programmeerachtergrond en spreken graag uw projecten door om af te tasten welke (deel-) projecten binnen we voorwaarden van de WBSO vallen.

Plan vrijblijvend een (video-) gesprek en wij inventariseren graag uw WBSO-kansen.

  Maak direct een afspraak

  Intensivering WBSO-regeling - Extra WBSO-voordeel 2021

  Afgelopen jaren is het gestelde budget voor de WBSO onderbenut gebleven. De gevolgen van corona op het bedrijfsleven zal van invloed zijn geweest om in 2021 gebruik te maken van de onderbenutting van afgelopen jaren. Voor 2021 worden de voordeelpercentages verhoogd zodat bedrijven extra gestimuleerd worden om te investeren in R&D.

  Ook in 2021 gelden 2 verschillende schijven. Voor de 1e schijf tot €350.000 (loon) kosten geldt een kortingspercentage van 40%. Heeft u als bedrijf twee jaar geleden geen WBSO aanvraag ingediend dan kunt u rekenen met een voordeel van €15,60 per innovatief uur. Boven de €350.000 (loon) kosten blijft het voordeelpercentage 16%.

  Start-ups worden met hogere kortingspercentages extra gestimuleerd. Nederland wil graag een aantrekkelijk ecosysteem voor start-ups neerzetten en de WBSO is één van de faciliteiten die hiervoor wordt ingezet.

   

  WBSO percentages en bedragen
  2020 2021
  Tarief 1e schijf 32% ↗️ 40%
  Tarief 1e schijf voor starters 40% ↗️ 50%
  Grens eerste schijf S&O-(loon)kosten  € 350.000 ➡️  € 350.000
  Tarief tweede schrijf 16% ➡️ 16%

   

  Bereken uw WBSO-voordeel 2021

  In 2021 kunt u voor de eerste 1800 ontwikkeluren van uw WBSO project rekenen met een voordeel van €15,60 per uur, wat u kan toepassen op uw totale loonkosten. Heeft u eerder WBSO aangevraagd of vraagt u voor één of meerdere projecten meer dan 1800 uren aan? Dan berekenen we graag uw exacte voordeel. Neem contact met ons op en/of maak gebruik van onderstaande WBSO rekentool.

  Image Map

  Bezig met innovatieve softwareontwikkelingsprojecten?

  Bereken uw fiscale WBSO-voordeel

  2023/2022
  2021

  Second opinion

  Zijn er duidelijk knelpunten gedefinieerd in uw WBSO aanvraag?

  Technische inhoudelijke kennis van programmatuur is van groot belang als het gaat om WBSO aanvragen van softwareontwikkelingsprojecten. Onze technische specialisten hebben zelf geprogrammeerd in het verleden en slaan de brug tussen uw project en een WBSO aanvraag. Zij komen tot de kern van uw ontwikkelwerkzaamheden. Tijdens een vrijblijvende second opinion inventariseren wij graag of u optimaal rendement uit uw WBSO projecten haalt.

  Controle

  Wat kunt u verwachten en waar wordt tijdens de controle op gelet?

  Steekproefsgewijs voert de RVO controles uit op de verplichte WBSO administratie. In de praktijk komen er twee type controles voor, waarbij de nadruk op verschillende onderdelen wordt gelegd. In de meeste gevallen is dit een bedrijfsbezoek door de RVO. Dit neemt een dagdeel van uw tijd in beslag en na een paar weken ontvangt u het controle-rapport. Lees hier meer over controles of bel Venderion om u hierop voor te bereiden.

  Referenties

  Lees meer over de ervaringen van onze klanten

  Onze klanten zijn zeer verschillend, maar hebben een gemene deler: het zijn software ontwikkelende organisaties. Venderion ondersteunt haar klanten van A tot Z in het WBSO proces. Benieuwd naar de ervaring van andere ondernemers? Kijk dan snel verder!

  * De WBSO rekentool is bedoeld om een indicatie te geven. Er wordt gebruik gebruikt van de actuele parameters. M.b.t. “Kosten en Uitgaven” wordt gerekend met het forfait. Heeft u te maken met kosten en/of uitgaven, laat u adviseren welk regime de meeste voordelen heeft. Op basis van forfait of de werkelijke kosten en uitgaven.

   

  Wij staan voor u klaar

  Maak kennis met onze professionals. Bekijk ons team of bel 040-2571498. Wij komen graag met u in contact.

  Debbie Hannis

  Stan Jansen

  Mandy Adriaansen