Hoe kom je als Scrum team tot een WBSO aanvraag?

Je werkt volgens de agile scrum methodiek, met korte sprints van 2 tot 4 weken. Is het dan mogelijk om WBSO subsidie aan te vragen? Deze vraag krijgen wij regelmatig.

De WBSO verlangt dat je minimaal 3 maanden tot maximaal 12 maanden vooruit kijkt. De watervalmethode, een klassieke aanpak voor software ontwikkelingsprojecten, sluit hier goed op aan. Met de stappen van specificatie, ontwerp, programmeren, testen tot aan implementatie kun je redelijk inschatten waar je over enkele maanden mee bezig bent. Ook kun je alvast nadenken over te verwachten technische knelpunten en oplossingsrichtingen. Dit is wat je opneemt in een WBSO projectomschrijving.

Bij de agile ontwikkelmethode is het lastiger om enkele maanden vooruit te kijken. Toch liggen ook hier zeer zeker kansen voor de WBSO subsidie. De overheid wil immers innovatie stimuleren, ongeacht de toegepaste ontwikkelmethodiek. Om succesvol een WBSO aanvraag op te stellen zal vanuit het scrum team een beeld moeten ontstaan over waar het project naartoe beweegt en de technische knelpunten. Hoe je dit doet lees je in onze whitepaper โ€œWBSO subsidie voor scrum teams lastig?โ€

Whitepaper: WBSO voor scrumteams lastig?

In deze 7 pagina tellende whitepaper wordt besproken welke kansen er kunnen zijn voor WBSO bij Scrum als ontwikkelmethodiek. Een ontwikkelmethodiek mag de stimulering van innovatie niet in de weg zitten. Hoe organiseer je binnen je organisatie een WBSO bewuste omgeving zodat innovatieve programmeerwerkzaamheden voorafย  gedetecteerd worden?

 

Extra setje scrumcards nodig?

WBSO - Agile Development

Eรฉn of meerdere scrumteams actief binnen uw organisatie en zijn de kaarten versleten of is dit een goed moment om Planning Pokerkaarten te introduceren binnen het team? Vraag hier gratis Venderion Planning Pokerkaarten aan.

    Eรฉn van onze technische consultants inschakelen om tot een WBSO aanvraag te komen?

    Venderion is specialist op het gebied van WBSO voor software ontwikkelende organisaties. Door bij klanten veel om tafel te zitten met scrumteams zijn wij in staat om essentiรซle informatie boven tafel te krijgen, waarmee we vervolgens een succesvolle WBSO subsidie-aanvraag kunnen schrijven.
    Om risico voor onze klanten te verlagen ondersteunen we onze klanten op basis van No Cure No Pay en zijn we partner in het gehele WBSO-traject.

    Graag bekijken we vrijblijvend of projecten in aanmerking komen. Laat je contactgegevens achter en wij nemen contact met je op! Natuurlijk kan je ons ook direct bellen: 040-2571498.