null

Daarom Venderion

Professioneel, meedenkend, betrouwbaar en blijvend betrokken.

Over Venderion

Direct WBSO aanvragen

We ondersteunen u graag.

 

Direct WBSO aanvragen
Bel 040-2571498

WBSO administratie

Er is een WBSO aanvraag door u zelf of door een partner ingediend bij RVO. Ondanks het feit dat u nog niet per direct weet of de WBSO aanvraag positief wordt beoordeeld is het van belang dat vanaf de start van het project de S&O-administratie goed wordt bijgehouden.

Steekproefgewijs worden controlebezoeken ingepland om zodoende na te gaan of het gebruik van de WBSO voldoet aan de voorwaarden. Twee zaken dienen goed op orde te zijn: de projectadministratie en de urenadministratie.

WBSO projectadministratieVerplichte WBSO - Projectadministratie

De administratie kan bestaan uit verschillende (digitale) documenten. Bijvoorbeeld: vergaderstukken, rapportages, tekeningen, correspondentie, foto’s van prototypes, testresultaten, meetverslagen, berekeningen etc.

WBSO urenadministratie

In de urenadministratie houdt u bij op welke dagen en hoeveel uur per dag een medewerker S&O verricht en aan welk project hij/zij heeft gewerkt. Zorg ervoor dat de S&O-administratie klopt met de verlof- en ziekteregistratie.

Tips voor een goede WBSO S&O administratie:

Bron: RVO.nl

  • Zorg ervoor dat de S&O-administratie tenminste voldoet aan de wettelijke eisen. Verder mag u de administratie naar eigen inzicht opzetten.
  • Als u met meerdere ondernemingen aan één gezamenlijk S&O-project werkt, moet ieder bedrijf een eigen administratie bijhouden waaruit de eigen inbreng blijkt.
  • Als u met meerdere ondernemingen binnen een fiscale eenheid aan een gezamenlijk goedgekeurd S&O-project werkt, dan kunt u volstaan met één administratie. Wel moet de inbreng per onderneming uit deze S&O administratie af te leiden te zijn.
  • Bundel documenten overzichtelijk per project.
  • Voorzie documenten van datum en naam van de opsteller.
  • Maak regelmatig een korte samenvatting.
  • Bewaar ook tussentijdse informatie, niet alleen het eindresultaat is belangrijk.
  • Leg binnen tien werkdagen uw gemaakte S&O-uren vast. Binnen twee maanden na afloop van elk kwartaal moet de rest van uw S&O-administratie gereed zijn.

Heeft u vragen over uw WBSO projectadministratie?

Wij informeren u graag. Laat uw vraag hieronder achter en wij komen erop terug.


Meer informatie over dit onderwerp?

Wij helpen u graag verder!
Bel 040-2571498 of mail naar contact[at]venderion.nl