Daarom Venderion

Professioneel, meedenkend, betrouwbaar en blijvend betrokken.

Over Venderion

Direct WBSO aanvragen

We ondersteunen u graag.

 

Direct WBSO aanvragen
Bel 040-2571498

Uitbesteden of zelf WBSO aanvragen

De keuze is aan u. Innovatieve ondernemers hebben de mogelijkheid om zelf of door een partner een WBSO aanvraag in te (laten) dienen.

U zult natuurlijk denken: Venderion als dienstverlener zal adviseren om het proces uit te besteden. Inderdaad dit doen we. Er kunnen natuurlijk situaties/ redenen zijn om te beslissen om zelf WBSO te gaan aanvragen.

Aandachtspunten om een partner in te schakelen voor WBSO aanvragen

Onderstaand vindt u enkele aandachtspunten welke onderdeel kunnen zijn van uw overwegingsproces.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

1. Kies een intermediair die uw technologie kent en begrijpt wat u ontwikkelt.

2. De WBSO betreft mogelijk voor u zeer vertrouwelijke S&O-projecten. Besteed daarom aandacht aan het bewaken van de vertrouwelijkheid en kennisbescherming.

3. Spreek goed af welke diensten worden geleverd en welke prijs u daarvoor gaat betalen. Indien u kiest voor de betaling van provisie achteraf (vaak aangeboden als “no cure no pay”) hebt u ook de mogelijkheid om dat te doen op basis van “het door u feitelijk gerealiseerde aantal S&O-uren” en niet op basis van de toekenning in de S&O-verklaring. Daarmee voorkomt u dat u moet betalen op basis van uw plannen in plaats van de feitelijke uitvoering in het specifieke jaar. U weet pas achteraf of u aan het eind van de periode ook realiseert wat u aanvraagt en toegekend kreeg in de S&O-verklaring.

4. Afspraken voor lange tijd of onbepaalde tijd kunt u vermoedelijk niet of moeilijk opzeggen.

5. Stem duidelijk af met uw intermediair wie de aanvraag uiteindelijk indient. Als de intermediair namens u zal indienen of anderszins namens u optreedt, stel dan een heldere machtiging op. U blijft jegens de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) zelf voor alles verantwoordelijk. Niet alleen voor de namens u ingediende aanvraag en de juistheid van de informatie maar ook voor de S&O-administratie, de mededeling van het gerealiseerde aantal S&O-uren en het indienen van de burgerservicenummers voor de S&O-uurloonbepaling.

6. Laat uw intermediair meerdere ondersteuningsmogelijkheden onderzoeken. De WBSO is vaak goed met andere ondersteuningsmogelijkheden te combineren, denk bijvoorbeeld aan de Innovatiebox.

Venderion | WBSO, Innovatiebox

Meer weten over hoe Venderion een samenwerking aangaat? Neem contact met ons op. Of laat ons u bellen.

Meer informatie over dit onderwerp?

Wij helpen u graag verder!
Bel 040-2571498 of mail naar contact[at]venderion.nl