Daarom Venderion

Professioneel, meedenkend, betrouwbaar en blijvend betrokken.

Over Venderion

Direct WBSO aanvragen

We ondersteunen u graag.

 

Direct WBSO aanvragen
Bel 040-2571498

Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk 2019

Voor software ontwikkelende organisaties is de WBSO één van de belangrijkste stimuleringsregelingen vanuit de overheid. Een WBSO aanvraag gericht op software ontwikkeling laat zich in de praktijk iets minder makkelijk vangen in een aanvraag. Dit betekent dat technisch inhoudelijk kennis over software development van groot belang is om tot een kwalitatief goede aanvraag te komen.  

WBSO 2017 aanvragen

Komen uw software ontwikkelingsprojecten in aanmerking voor de WBSO-regeling?

Ontwikkelt u eigen software/ programmatuur en gaat u technische uitdagingen niet uit de weg? Dan liggen er kansen om in aanmerking te komen voor de WBSO-regeling. De Nederlandse overheid blijft ook in 2019 Nederlandse ondernemers ondersteunen die onderzoeks- of ontwikkelingsprojecten uitvoeren.

De WBSO zorgt voor een lastenverlichting door het verlagen van de loonkosten en andere kosten en uitgaven ten behoeve van uw R&D project(en). 

Van groot belang is dat er binnen uw projecten kenbaar wordt gemaakt waar de technische uitdaging ligt. Het pinpointen van de technische knelpunten/uitdagingen vormen de basis van een goede WBSO aanvraag. Er wordt nauwlettend gekeken of uw aanvraag dusdanig is opgesteld dat het op de juiste manier afgebakend is. Zijn de technische knelpunten juist omschreven, ligt de oplossingsrichting binnen het kader van R&D?

Financieel voordeel WBSO 2019

In vergelijking met het jaar 2018 zijn er geen wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot de parameters welke worden gehanteerd om de hoogte van de afdrachtvermindering te berekenen. Enkel de hoogte van de afdrachtvermindering voor zelfstandigen wordt geïndexeerd.

Parameters WBSO 2019
2018 2019
Tarief eerste schijf 32% 32%
Tarief eerste schijf starters 40% 40%
Loongrens eerste schijf € 350.000 € 350.000
Tarief tweede schijf 14% 14%
Plafond S&O-afdrachtsvermindering geen plafond  geen plafond


Bent u benieuwd of u in aanmerking kan komen en wat de hoogte van het financiële voordeel voor uw situatie kan betekenen, neem dan contact op.

Meer informatie over dit onderwerp?

Wij helpen u graag verder!
Bel 040-2571498 of mail naar contact[at]venderion.nl