Daarom Venderion

Professioneel, meedenkend, betrouwbaar en blijvend betrokken.

Over Venderion

Direct WBSO aanvragen

We ondersteunen u graag.

 

Direct WBSO aanvragen
Bel 040-2571498

Innovatiebox 2018

Innovatiebox de; 1) de ~ fiscale regeling waarbij winsten die gekoppeld kunnen worden aan R&D-activiteiten tegen een lager vennootschapsbelastingtarief worden belast

De innovatiebox is door de overheid in het leven geroepen met als doel het innovatieve vermogen van ondernemingen te vergroten en het vestigingsklimaat in Nederland te versterken.Ontdekfabriek | Strijp S | Eindhoven

WBSO toegangskaartje innovatiebox

Venderion assisteert organisaties bij het aanvragen van de innovatiebox. Hierbij richten wij ons op een vaststellingsovereenkomst met de Belastingdienst, zodat er voor meerdere jaren duidelijkheid is.
Om voor de innovatiebox in aanmerking te komen, geldt een toegekende WBSO-aanvraag overigens als één van de mogelijke toegangskaartjes voor de innovatiebox, naast een octrooi of kwekersrecht.

Heeft u nog geen toegekende WBSO-aanvraag? Neem contact met ons.

Innovatiebox

Fiscaal voordeel innovatiebox

Er is ongeveer € 1,7 miljard per jaar beschikbaar voor de innovatiebox. Daarmee is het één van de grootste subsidieregelingen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Indien u een positieve S&O-verklaring heeft die na 1 januari 2008 is afgegeven door RVO (voormalig Agentschap NL), dan kan de innovatiebox uw fiscale voordeel verder vergroten.
Als uw organisatie in aanmerking komt voor de innovatiebox, heeft u recht op een fiscale korting op de vennootschapsbelasting. Vanaf 1 januari 2010 geldt een effectief VPB-tarief van 5% op de innovatiewinst in plaats van 20 tot 25% (afhankelijk van de totale winst).

In het regeerakkoord 2018 staat dat het effectieve tarief in de innovatiebox vanaf 2018 wordt verhoogd van 5% naar 7%. 

Venderion - Innovatiebox

Onze dienstverlening is erop gericht om de opgebouwde kennis en ervaring op het gebied van de innovatiebox in te zetten om het innovatiebox voordeel voor uw organisatie te optimaliseren. Wij pakken het gehele traject tot en met de definitieve vaststellingsovereenkomst op, en nemen daarbij zoveel mogelijk rompslomp uit handen. Tijdens een vrijblijvend gesprek inventariseren wij of de innovatiebox regeling voor u aantrekkelijk is. Vooraf wordt door ons beoordeeld of het te behalen belastingvoordeel ruimschoots opweegt tegen de te leveren inspanningen.

Meer weten over de innovatiebox?

Referentie EyeTi maakt gebruik van de Innovatiebox & de WBSO. Lees meer... 

Bel mij

Graag lichten we het één en het ander telefonisch toe. We bellen u meteen op!

Meer informatie over dit onderwerp?

Wij helpen u graag verder!
Bel 040-2571498 of mail naar contact[at]venderion.nl